Anna Maria

Fotograf Aneta Wolf anetawolf.com

Anna Maria

 

Att resa är att leva sa HC Andersen, och jag kan inte annat än hålla med. Att resa har varit och är en stor del av mitt liv. Resandet påverkade mitt yrkesval och jag har under 30 års tid arbetat inom hotell- och resebranschen. I många av dessa år har jag haft möjlighet att arbeta utomlands, tagit hand om människor från hela Skandinavien under deras bästa veckor på året. Jag har bland annat arbetat som reseledare och platschef. Det är ett oerhört berikande och utvecklande jobb som jag önskar att alla fick prova på.

 

Jag är en stolt norrlänning som är född och uppvuxen i Sundsvall, och som idag bor i Sollentuna strax utanför Stockholm. En av mina stora idoler när jag var liten var min morfar. Han älskade att läsa, och det fanns alltid flera böcker placerade runtom i huset där han bodde. En i sovrummet, en i vardagsrummet, en vid köksbordet och en i hans arbetsrum. Han var duktig på att berätta och när jag var på besök hos honom åkte vi iväg på olika äventyr. Det kunde vara till en park i närheten, ett museum eller en herrgård. Han berättade om platsen och jag försökte föreställa mig hur det varit för människorna som bott där tidigare.

 

Det gjorde också att jag själv läste mycket och drömde mig bort till andra platser. En av mina favoritböcker som liten var landet Narnia, där man gick in i en garderob och kom ut i en annan verklighet. Jag började skriva tidigt, både dagbok om vad som hänt under dagen med tankar och funderingar, men också berättelser om andra världar och olika former av katastrofer.

 

En av mina drömmar som liten var att skriva böcker. Det är först på senare år som jag känt mig mogen att skriva en bok på riktigt och inte bara ha den i huvudet. När jag skulle skriva boken fick jag rådet att gräva där jag hade erfarenhet. Livet utomlands som reseledare är en skattkammare med berättelser. Det är från min tid i utlandet som inspirationen till denna första berättelse kommer, även om personerna är påhittade och mytologin är omgjord så att den passar historien.

 

Det är många författare som har inspirerat mig genom åren, men en person som jag vill lyfta fram speciellt är Agatha Christie och hennes böcker. Hon var fantastiskt på att bygga upp en berättelse, skapa spänning och oftast var det först vid andra genomläsningen som jag såg alla ledtrådar som hon la ut.

 

”Jag skriver deckare med fokus på mystik, religion, historia, resor, spännande platser, och ond bråd död ett underliggande psykologisk budskap.”

 

“Varje människa jag möter har något att lära mig” Dalai Lama

 

Webbdesign Duymaz duymaz.se

Copyright @ All Rights Reserved 2018.