BöckerCharterdeckare är böckerna om Anna Lindblom

och hennes äventyr runt om i världen


 

                     Sol, semester, turkosblått vatten och avkoppling. Vad kan man mer begära av en charterresa?

                                                                         Spänning och mord?

 

Olyckssystrar


ISBN 978-91-88769-64-0


Format Dansk band


Boken gavs ut i 7 november 2018 på Visto förlag.

 

Det finns några få exemplar kvar av den första utgåvan som endast går att beställa via denna hemsida.

 

Baksidestexten:

Det är Annas första säsong som reseledare på Kreta. Hon har flyttat från den gråa trista tillvaron hemma och kommit till Grekland, där solen och friheten finns.

En gäst tar sitt liv och snart dör ytterligare en person. Vad är det egentligen som händer? Anna blir nyfiken och kan inte låta bli att undersöka vad som har hänt, trots att hon får tillsägelser att hålla sig borta. 

Hon kommer en organisation med storslagna planer på spåren, olyckssystrar, med antika anor, som slåss för kvinnors rättigheter.

 

Några omdömen om Olyckssystrar

 

Sträckläste Olyckssystrar idag. Efter första sidan blev jag fast och kunde inte lägga den ifrån mig. Lättläst och väldigt bra historia. Extra kul att vara tillbaka i Grekland och reseledarlivet. Jag ser fram emot nästa bok. Camilla - Stockholm 

 

Tack Anna-Maria för en spännande läsupplevelse. Når kommer uppföljaren? May-Janne – Trondheim

 

Jag var skeptisk innan jag började läsa boken, men det var en positiv överraskning.  När man först börjar läsa den är det svårt att släppa. Det var tråkigt när boken helt plötsligt var färdigläst. Boken är lätt att läsa och lätt att förstå det svenska språket. Helle – Köpenhamn

 

Visst kommer det en uppföljare? Markus – Lund

 

Nu har jag läst din bok, vilken fantastisk berättelse. Tyvärr så många korrekturfel att det är svårt att överse dem … jag hade annars köpt en hel laddning och gett bort. Anneli – Svenljunga

 

Jag fick begränsa mitt läsande per dag, för att jag inte ville att boken skulle ta slut. Roger - Uppsala

 

Systrarna på Kreta - Charter deckare


ISBN 978-91-7697-246-5


Format e-bok och ljudbok från 5 maj 2020


Adlibris för köp


Finns på streamingtjänsterna Storytel och Bookbeat


Pocket 15 augusti 2020


Boken ges ut på Hoi förlag och är en omarbetad version av Olyckssystrar

 

Baksidestexten:

Systrarna på Kreta är den första delen i den nyskapande charterdeckarserien om reseledaren Anna Lindblom. Underhållande och lättsam läsning för semestern.


Anna är den nya reseledaren som gör sin första säsong i Grekland. Hon är nyfiken och förväntansfull på vad Kreta ska ge. Mitt ibland den turkosblå idyllen ligger något ondskefullt och dallrar. Det dröjer inte mer än en dag så hittas en av chartergästerna död i sin hotellägenhet. Har han begått självmord?


I bakgrunden lurar ett hemligt sällskap som hjälpt kvinnor i årtusenden att bli av med våldsamma män – för gott. Anna kan inte låta bli att börja undersöka vad som har hänt. En googling på resenärerna visar att det finns flera samband mellan dem. Hon delar med sig av sina tankar till den charmige polisen Stefanos som stöttar henne. Men resten av den grekiska poliskåren uppmanar henne att sluta gräva i det som har hänt.

Kan Anna släppa saken, eller är hon faktiskt mördaren på spåren?

 

Några omdömen om Systrarna på Kreta


"En lättsam och erhört charmig deckare/.../ Författaren måste ägnat en del research och visar verkligen sin kunnighet i den gamla grekiska historien." Bokprataren


"Det är en spännande intrig blandat med härlig semesterkänsla! Jag blir nyfiken på vad som kommer hända i kommande böcker i serien."

Systrarnaleosbokprat

 

"Jag var fast direkt efter bara några sidor. Jag väntar med spänning på resten av triologin. 4 av 5 i betyg."

Helensboktips


"Här finns lite av allt helt enkelt, som en påse Gott och blandat: mord, historia, sol och bad, relationer, bra som dåliga och så lite gudinnor. Det är en serie som jag kommer att fortsätta följa och jag ser fram emot nästa bok."

Emmasbokhylla


"Här finns en härlig blanding av semesterkänsla, gudarnas mystik och ond,bråd död, allt förpackat i en och samma bok."

Boktanten Anette


"Du får en speciell läsupplevelse, men också en minisemester till Kreta. Jag gillar den här boken skarpt och kan rekommendera den till alla som gillar deckare och utomlandsresor!/.../ stark fyra av fem i betyg."

Evas boktankar


Se fler recentioner på Omnible


Nästkommande bok om Egypten


ISBN


Planerad utgivning maj 2021


Handling: 


Boken utspelar sig i Sharm el Sheikh, Egypten. Det är Annas andra säsong som reseledare. 


En gymnasieklass på besök innan skolan är slut. Det finns en hotbild mot klassen. Någon eller några försöker hindra dem från att resa, men lyckas inte.

Konsekvensen blir att inte alla elever kommer levande hem igen.


Gymnasietiden är den tiden i livet, då allting är på liv och död; - vare sig det handlar om skolan, jobb, vänner, relationer eller kärlek.


Det är planerat att bli 14 böcker om Anna och hennes arbete på olika resmål runt i världen. Vi kommer att få besöka och uppleva flera spännande resmål.

 

Vi får ta del av Annas personliga utveckling och intressanta gäster. Döden är ständigt närvarande. 


Vi följer reseledaren Anna i hennes fotspår.
Webbdesign Duymaz duymaz.se

Copyright @ All Rights Reserved 2018.