Better Globe

Fotograf Aneta Wolf anetawolf.com

Better Globe

 

Varför har jag valt att bli kund till Better Globe?

 

För mig är det viktigt att dela med mig till andra och Afrika är en kontinent som alltid legat mig varmt om hjärtat.

 

Idag finns Better Globe i Kenya och Uganda och genom dess verksamhet bidrar jag till miljöförbättring genom trädplantering i semiöknen.

 

Jag är stolt över att mitt engagemang i verksamheten bidrar till såväl miljöförbättringar som att familjer på landsbygden kan hålla ihop och få möjlighet till arbete, vattenförsörjning, mikrolån och skolverksamhet.

 

Better Globe har skapat en långsiktig lösning som lyfter människor ur fattigdom, och ger dessa människor hjälp till självhjälp så att de kan försörja sig själva.

 

Better Globes kunder får avkastning på sina träd från frukten av mangoträd, gummi från akacia senegal och virke från mukauträd. Avkastningen utbetalas i december varje år enligt denna plan:”

 

År 1-4 (2019-2022): Ingen avkastning. Träden växer och vårdas.


År 5-19 (2023-2037): Årligen 15% avkastning på inköpspriset (ett träd kostar 17€ så avkastningen blir 2,55 € per år och träd – totalt 38,25 €).


År 20 (2038): 10 gånger insatsen, alltså 170€ per träd.


Jag blev kund till Better Globe 2016. Det känns bra att mina pengar ”växer på träd” samtidigt som jag bidrar till en bättre miljö och hjälper andra människor.

 

Jag har funderat på vad jag kan göra mer och bestämt mig för två saker:

 

Klimatkompensera mina resor; i dag pratar vi mycket kring hur vi skall kunna kompensera våra flyg- och bilresor på olika sätt. Det finns en kalkyl som beräknar koldioxidutsläppen och ger en summa hur du kan kompensera detta på olika projekt i världen. Jag använder denna summa till att köpa mer träd för Better Globe.

 

Du finner kalkylen och uträkningen på denna hemsida: zeromission.myclimate.org

 

Som nybliven författare kommer jag att klimatkompensera de böcker som jag trycker upp. Du som köper mina böcker är med och bidrar med drygt 9 kronor per bok som går till att planera nya träd för Better Globe.


Om du är intresserad och vill veta mer om Better Globe, gå in på länken under med Better Globe loggan.

 

 

 

 

 


“Den bästa tiden att plantera ett träd var för tjugo år sedan. Den näst bästa tiden är nu” Kinesiskt ordspråk

 

Webbdesign Duymaz duymaz.se

Copyright @ All Rights Reserved 2018.