Boken Dödsängeln i Side

Dödsängeln i Side


Dödsängeln i Side


ISBN 978-91-7557-542-1


Alla format 21 maj 2023


Finns på streamingtjänsterna Storytel och Bookbeat


Jag har tagit några av alla vackra bilder som bokbloggarena arrangerar när de skriver om våra böcker. En stor eloge till er alla för ert engagemang.


 

Baksidestexten:


Semestertragedi


På flygplanet ner till Side insjunkar Jullias och Elias son Aron. Den välbehövliga semester de såg fram emot tilllsammans med sina vänner och deras familjer blir snart tilll en mardröm.

Tragedin av att redan förlorat en son tidigare har redan satt djupa spår.

Väl på pllats i Turkiet blir det reseledaren Annas uppgift att hjälpa familjen. Hon måste även tampas med en inkompetens chefoch en odräglig gäst somo högljutt klagar på allt och alla.


Det är inte bara Aron smo blir oförkllarligt sjuk - flera barn drabbas av samma symtom. Är det bara ett sammansträffade, eller är det någon som vill barnen illa?

Svek och lögner kommer sakta upp till ytan när Anna börjar undersöka de mystiska sjukdomsfallen.


Evelinas boktips:


"Detta är den fjärde delen om Anna som jobbar som reseledare. Jag har även läst dom tre andra och tyckte att denna var den bästa. Men det var så hemskt att ett barn dog i denna bok. Och att mördaren var den jag inte trodde att det skulle vara. Fruktansvärd händelse som till slut fick sitt svar. Så spännande om än väldigt sorglig bok. Boken får 5 ✈✈✈✈✈ av 5 ✈✈✈✈✈"


_enbokiveckan_:


ʙᴇᴛʏɢ: 📚📚📚📚 (ᴀᴠ 5)

"Mysig deckare som har lite av allt. Den här boken är något långsammare än den förra i serien och, enligt mig, lite längre ifrån den mer renodlade deckargenren. Den drar mer åt mysterium för att senare utvecklas mer och mer till deckare. Min känsla beror troligen på den utdragna sjukdomsutvecklingen. Trots detta tycker jag att handlingen har ett driv. Jag gillar hur berättelsen blandar högt och lågt då vi både får ta del av allvarliga sjukdomar och den krångliga vardagen som reseledare. Utöver detta känns det som om jag själv är på semester genom de många kulturella inslag en ofta är med om som turist. Dessutom lär jag mig en hel del om landets historia. Anna-Maria Ekblad lyfter in allt detta utan att gå för långt åt något håll; inga bitar tappas och inga delar tar över. Jag tycker att Ekblad får med en mängd olika karaktärer som alla tillför något till berättelsen. Det är dock ganska uppenbart för mig vem som är skyldig, men jag får känslan av att det kanske ska vara så. Det gör heller ingenting. Det är en bra deckare om du vill njuta av mysterium och en känsla av utlandssemester."


Bokannicka:


"Anna ställs inför en hel del bekymmer i denna bok, både i privatlivet och i sitt arbete.
Mitt mamma hjärta blöder när det handlar om barn och ändå kan jag inte lägga ifrån mig boken.
All fakta och miljöbeskrivning väcker reslusten i mig.
Det här är din bästa bok i mitt tycke @annamariaekblad

En välskriven bok jag varmt rekommendera.
Betyg: 📘📘📘📘📘/5"


Carinas_läsdagbok:


"... Jag har läst alla böcker i serien om Anna Lindblom. Böckerna, som benämns charterdeckare, har en handling som väcker mitt läsintresse och likaså ger fina reseskildringar. Detta är som tidigare nämnts den fjärde boken i serien. Jag gillar huvudpersonen Anna mer och mer, hon är verkligen en klippa i sin roll som reseledare och får hålla i många trådar. Hon är en behaglig person och klarar av att möta resenärer och arbetskollegor i svåra situationer. Det är spännande läsning från början till slut, även om man misstänker vem som är skyldig vill man ändå bara läsa vidare. Det är extra skrämmande när barn blir sjuka och att läsa om föräldrarnas kamp. Boken är också en reseskildring och ger massa fin kunskap om Sides historia och miljöbeskrivningarna är fantastiska.

Jag gillar verkligen charterdeckare, tänk att få både läsa och resa i en underbart fin bok. Du kommer i resestämning och får lämna den regniga vardagen och resa till Turkiet. Boken är lättläst och helt omöjlig att sätta ifrån sig.

Stort tack 🙏🏻 @annamariaekblad för igen en fantastisk bok. Jag kommer gärna på flera resor i böckernas värld med dig! Tack @hoiforlag för recex

Om du inte läst Anna-Marias charterdeckare rekommenderar jag dem varmt! 🌞"


Basilica blogg:


Reseledaren Anna Lindblom är tillbaka. Den här gången befinner hon sig i Side i Turkiet och turistsäsongen har precis börjat. Anna är uppvuxen i Sundsvall och hennes föräldrar har alltid varit överbeskyddande. Resorna ut i världen har blivit hennes sätt att frigöra sig och växa som person och hon har nu hunnit med att guida turister i flera olika länder.

Den 28 maj släpptesMaria Ekblads fjärde resedeckare Dödsängeln i Side,där Anna än en gång får en bekräftelse på guideyrkets komplexitet. Med flyget till Turkiet kommer en brokig blandning av semesterfirande svenskar, barnfamiljer, singlar och äldre grånande par. Möten med nya turister är ofta trevliga, men den här gången har det förutom ett sjukdomsfall på planet slunkit in en riktig klöskatt bland hermelinerna och problemen börjar redan på flygplatsen. Alla nyanlända turister har sina livsryggsäckar att bära och att åka på semester till ett annat land innebär inte att problemen stannar hemma.

Att mista ett sjukt barn är ett stort trauma och sätter djupa spår. Efter att Julias och Elias son Hugo tragiskt gått bort föds sonen Aron och föräldrarnas lycka är total. När Aron nu blir sjuk på planet till Turkiet så rasar deras världigen. Trots läkarhjälp och snabb transport till sjukhuset får semestern en kaotisk start för föräldrarna och deras sällskap.

Mottagandet av veckans turister får därmed också en rörig början för reseledaren Anna Lindblom och hennes kollegor på Reseexperter. Speciellt för Astrid som med sina autistiska drag behöver ordning och struktur i sitt arbete. Saken blir inte bättre av att den nye och mycket otrevlige gästen Nilsbeter sig både kritiskt och ohövligt. Deras chef Viktoria och hennes tvillingbror Viktor ser till att få flera privilegier i jobbet, vilket gör att det ligger ett stort ansvar på Anna som är den som har mest erfarenhet av reseledaryrket.

Att bo på ett hotell med all-inklusive kan bli problematiskt när inte bara maten är inkluderad utan också ett överflöd av olika drinkar. När Julia och hennes väninnor träffas i baren och pratar om livet får bartendern en hel del att göra. Tyvärr har Julia svårt att sätta gränser vilket ger Elias en del problem. Hugos död och nu Arons plötsliga sjukdom gör deras tidigare påfrestade familjeliv ännu mer komplicerat. Trots allt som händer så försöker de få tid med sina vänner och de besöker ett turkiskt bad för att prova på Hamam-ritual och leker med barnen i den barnvänliga Alladinparken i närområdet.

När fler barn plötsligt blir sjuka och den otrevlige gästenhärjar på reseledarnas kontor får Anna och hennes kollegor stora problem. Chefen Viktoria ger inte det stöd de behöver, pojkvännen Stefanos svarat inte på Annas meddelanden och plötsligt dyker företagets ekonomichef upp på flygplatsen.

Vill någon på hotellet barnen illa, hur ser den otrevlige gästens nästa drag ut, vad har hänt med Stefanos och varför dyker resebyråns representant upp oanmäld.

Vad är lögn och vad är sanning och vad är friskt och vad är sjukt?

När barnens insjuknande plötsligt blir till en polisutredning får Anna fler uppgifter på sitt bord än hon tror sig klara av.

Precis som Anna-Maria Ekblads tidigare böcker så är det här en lättläst feelgooddeckare utan gastkramande händelser som får pulsen att löpa. Ändå skiljer den här fjärde boken sig mot de tidigare. Språket har utvecklatsoch berättelsens händelseförlopp är mer komplicerad. Ett flertal parallella händelser driver handlingen framåt och som alltid när barn står i focus blir helhetenextra sårbar och berörande. Boken är en blandning av äventyr och fakta med texter om och kring landets historia och mytologi men den lyfter också ett flertal av de problem som uppstår i relationer och i mänskliga möten. Side i Turkiet är ännu ett resmål som jag besökt och kanske ger det mig ytterligare endimension till berättelsen och mitt läsande. Det är här lätt att känna in pulsen och stämningen vid poolen och jag återupplever smaklökarnas frivolter på tungan när hotellens all-inklusive erbjuder mat och dryck under dygnets alla timmar.

Anna-Maria är född i Sundsvall men bor i dag i Sollentuna strax norr om Stockholm. Hon har under många år arbetat som reseledare vilket ger huvudkaraktären Anna Lindblom extra trovärdighet i reseledarjobbet. Under sina 25 år som reseledare har hon också bott i Turkiet.Den fiktiva Anna som också kommer från Sundsvall har gått på samma gymnasium som jag gjorde på 70-talet, vilket är en bisak men jag tar ofta till mig små personliga relationer i de böcker jag läser.

Tack! Anna-Maria för att jag fått möjlighet att läsa din charterdeckare nummer fyra. Nu ser jag fram emot fler intressanta resmål. Vi möts när du och dina kollegor i @boktåget kommer till Sundsvall ochVängåvans Bokhandel i sommar.


Bokluckan:


Dödsängeln i Side av Anna-Maria Ekblad är utgiven av Hoi Förlag. Boken är den fjärde fristående delen om reseledaren Anna Lindblom. Julia, Stina och Linette är barndomsvänner. Nu är de vuxna och har familjer. Familjerna bestämmer sig för att åka på semester till Turkiet tillsammans. På planet till Side blir Julia och Elias son Aron sjuk. De har tidigare mist en son och Julia blir extra orolig när Aron inte mår bra. Anna Lindholm är reseledare i Side och hon får en hektisk start på en vecka som utvecklar sig till en mardröm. Boken innehåller flera fördjupningar i resmålet och även mytologiska historier utöver familjetragedier och relationsdramer. Tack för boken Anna-Maria och Hoi Förlag!

Fattigstudent9:


Den fjärde boken i serien om reseledaren Anna utspelar sig i Side, och liksom de tidigare böckerna är målar författaren miljön så tydligt att jag under läsningen befinner mig i Side. Storyn är också fylld med information och historiska fakta samtidigt som en bara vill skynda igenom boken för att få veta vad som hänt. Det här var en mörkare story än tidigare, och det är komplexa frågor som behandlas av författaren, med en smidighet som få andra besitter. Jag saknade dock lite fler utflykter till olika sevärdheter i den här boken, som tidigare böcker bjudit på.
Jag ser verkligen fram emot nästa bok i serien!