Boken Dödsklippan i Sharm el-Sheikh

Dödsklippan i Sharm el-Sheikh


Dödsklippan i Sharm el-Sheikh


ISBN 978-91-7557-540-7


Format e-bok, ljudbok och danskt band

från 21 maj 2021


Finns på streamingtjänsterna Storytel och Bookbeat


Boken ges ut på Hoi förlag
Baksidetexten:


Mord på klassresa till Egypten.


Anna Lindbloms säsong i Egypten har knappt börjat

innan hon blir indragen i ett nytt fall. En gymnasieklass är på väg för en lärorik ooch spännade vecka i landet. Men redan från början verkar det vila en förbannellse över klassresan.


Läraren Sofia får motta falska meddelanden och hot från någon som inte vill att de ska åka. Väl på plats i Egypten drar sig eleven Nora undan från de andra. Så händer det värsta. Under en utflykt i bergen med en gymnasieklass försvinner fyra elever.


Det står snart klart att konflikterna i klassen går djupare än någon

kunnat ana. Försvinnandet blir huvudnyhet i Sverige och snart nås Anna av ett fruktansvärt besked som hon måste förmedla till klassen. 


Gymnasietiden är den tiden i livet, då allting är

på liv och död; varesig det handlar om skolan,

jobb, vänner, relationer eller kärlek.


Dödsklippan i Sharm el-Sheikh är den andra boken i serien. 

Lättsam läsning som tar med läsaren till spännade och exotiska resmål.

Recensioner på Dödsklippan i Sharm el-Sheikh


Bokannicka

Har sträckläst Charter deckarna: Systrarna på Kreta & Dödsklippan i Sharm El-Sheikh.
Man får följa med reseledaren Anna Lindblom i sitt arbete med turister. När det händer saker i form av dödsfall och försvunna barn kan hon inte låta bli att undersöka vissa saker själv. Något som inte alltid uppskattas……
Jag tycker att del 2 var snäppet vassare än del 1.
Systrarna på Kreta, får betyg: 📘📘📘📘/5
Dödsklippan i Sharm El-Sheikh får betyg: 📘📘📘📘📘/5
@annamariaekblad jag blev så berörd av din ”Tuva” så jag skickade vad böckerna skulle kostat mig att köpa till Suicide Zero.
Tusen tack Anna-Maria Ekblad för böckerna🙏🏻💜📘


Biulas books

Andra boken i charterdeckar-serien om reseledaren Anna Lindblom
Jag hade sedan tidigare läst Systrarna på Kreta, som jag verkligen gillade, så när jag påbörjade Dödsklippan i Sharm el-Sheik var förväntningarna höga. Jag kastas direkt in i handlingen och med ett högt tempo har Anna-Maria Ekblad lyckats blanda semesterkänsla, historia, spänning, förbjuden kärlek, tonårstid och unga psykopater i en fängslande läsning.

Vi får återse reseledaren Anna Lindblom från Systrarna på Kreta som nu bytt turistort och arbetar i Sharm el-Sheik, denna lugna, trygga och norrländska kvinna. Hon hamnar rakt in i spänningen som reseledare åt skolklassen som är på skolresa ner till Egypten men hennes nyfikenhet driver henne även djupare ner i fallet med mordhot och försvunna tonåringar.

Det här är en riktig bladvändare med eskalerande spänning (på lagom nivå) och många omkastningar och cliffhangers, och om man gillar historia och religion som jag så är det här en riktig höjdare. Vill verkligen tipsa om boken Dödsklippan i Sharm el-Sheik och även den första boken i serien, Systrarna på Kreta.

Tack så mycket @annamariaekblad för att jag fick läsa och recensera, ser nu mycket fram emot nästa bok om Anna Lindblom och hennes reseledar-kollegor.

Betyg: 🦋🦋🦋🦋+🐛


Emmasbokhylla

Dödsklippan i Sharm el-Sheikh är den andra boken i den fristående charterdeckarserien om Anna Lindblom och hennes kollegor. Men jag rekommenderar att läsa den första boken, Systrarna på Kreta, först för att kunna hänga med till hundra procent.
Jag gillar att jag får en inblick i arbetet som reseledare och att böckerna utspelar sig i olika länder.


Samtidigt som jag följer den spännande berättelsen så får jag en lärorik historielektion under tiden som är väldigt intressant.
Boken börjar med ett persongalleri vilket jag tycker är bra då karaktärerna är en del, några av dem fastnar lite extra.
Miljöbeskrivningarna är målande och det märks att författaren vet vad hon pratar om. Det ligger nog mycket research, kunskap och erfarenhet bakom denna bok och serie.
Berättelsen slutar lite 'mitt i' och jag hoppas att jag får några svar i nästa bok. Kanske att även några svar från Systrarna på Kreta vävs med.
Jag ser fram emot nästa bok i serien och gissar på att den kommer utspela sig i Turkiet.
Oavsett land så ska det bli spännande och lärorikt att få läsa.
🩴
På turistorten Sharm el-Sheikh har gruppen med gymnasieelever knappt landat förrän det händer oförklarliga saker. Reseledaren Anna Lindblom kan inte låta bli att nysta i det och återigen dras hon in i ett polisfall när hon egentligen borde njuta av sin tid i Egypten. Anna märker tidigt att något ligger och pyr under ytan hos ungdomarna. Och plötsligt försvinner fyra elever spårlöst på en utflykt i bergen. Har de gått vilse? Kan de ha blivit kidnappade?
När Anna försöker ta reda på vad som har hänt inser hon snabbt att konflikterna i klassen går djupare än någon kunnat gissa. Samtidigt som försvinnandet blir en huvudnyhet i Sverige nås Anna av ett fruktansvärt besked som hon måste förmedla till eleverna.
🩴
Tack så mycket @hoiforlag 🤗
Författare: @annamariaekblad
Sidor: 256
Betyg: 🐸🐸🐸➕

@emmasbokhylla