Samarbeten
Samarbeten 


Jag vill ge några tips på olika samarbeten som jag har som författare och som har hjälp mig i mitt författarskap. 

 Kreationslotsen

 

Många tänker att skrivandet är ett ensamarbete, men det behöver det inte alls vara. Jag har aldrig varit ensam i mitt skrivande och det är jag mycket glad för. Det har hjälpt mig enormt mycket att ha riktiga författarkollegor.

 

Hur har jag fått dem? Jag åkte på en skrivkurs i Italien med kreationslotsen. Det var mitt första möte med andra författare. Under en vecka fick vi chansen att skriva utan några som helst distraktioner. Alla samtal handlade om skrivande, vi skriv under dagarna och jag drömde om skrivande. Det var magiskt. När jag kom hem höll jag kontakt med en av de andra deltagarna och vi började ha skrivmöten en gång i veckan. Det fick mig att ta mitt skrivande på allvar.

 

Kreationslotsen startade sedan ett skrivsammanhang som jag verkligen kan rekommendera. Det är ett medlemsprogram på ett år, där du kommer in i en skrivarfamilj och får kollegor på riktigt. Du får tillgång till verktyg kring hela skrivprocessen, du hittar skrivkamrater som hjälper dig framåt i ditt skrivande genom respons. Det är svårt att lämna ut sin text första gången, men här är du bland vänner som förstår dig, tillsammans hjälper ni varandras texter att bli bättre. Du har skrivhives och coachmöten varje vecka, vilket gör att du hela tiden får inspiration till att fortsätta med ditt skrivande. I medlemskapet ingår även webbkurser och e-böcker. 

 

Är du intresserad av att läsa mer?

Kretationslotsen


Lyssna gärna på hennes podd Skrivradion

Hennes youtubekanal


 

Jag vill verkligen rekommendera Jeanette Niemi och hennes företag Kreationslotsen, hennes coachning, kursutbud och skrivresor.

 


Den digitala bokskrivarfestivalen


Bokskrivarfestivalen är för dig som gillar att skriva och drömmer/planerar att skriva en bok. Här får du massor med inspiration av Jeanette, skrivcoach, samt av många spännande författare. Jag har haft äran att vara medproducent och moderator på Bokskrivarfestivalen sedan starten 2020 och arbetar nu för fullt med årets bokskrivarfestival som går av stapeln lördagen 26 mars.


2020 års bokskrivarfestival kan du se samtalen på youtube under skrivradion


2021 års bokskrivarfestival går att få tillgång till materialet och anmäla sig i efterhand på Bokskrivarfestivalen 2021


2022 års bokskrivarfestival går lördagen 26 mars. För mer information och anmälan: Bokskrivarfestivalen 2022

Årets tema är den dramaturgiska kurvan. Gå gärna in och se alla spännande författare som medverkar.Nätverket Sverigeförfattarna


Sverigeförfattarna är ett nätverk av författare som samarbetar i olika event, till exempel signeringar, kurser och föredrag. Vårt mål är att arbeta för att sprida litteratur och läsning i alla dess former, samt att arbeta aktivt för att underlätta mötet mellan läsare och författare. 


Vill du arrangera en föreläsning eller någon annan aktivitet med en författare? Eller vill du att vi kommer till din butik?
Vi har författare som skriver om historia, våld i nära relationer, vänskap, relationer, trasiga livsöden, kärlek och mycket mer. Vi kommer gärna och pratar om det som ligger oss varmt om hjärtat. För att se vilka titlar, författare och ämnen vi har i nätverket.Vill du arrangera en föreläsning eller någon annan aktivitet med en författare? Eller vill du att vi kommer till din butik?
Vi har författare som skriver om historia, våld i nära relationer, vänskap, relationer, trasiga livsöden, kärlek och mycket mer. Vi kommer gärna och pratar om det som ligger oss varmt om hjärtat. För att se vilka titlar och ämnen vi har i nätverket.


Sverigeförfattarnas facebooksida

Sverigeförfattarnas hemsida 
Better Globe


Jag blev kund till Better Globe 2016. Det känns bra att mina pengar ”växer på träd” samtidigt som jag bidrar till en bättre miljö och hjälper andra människor. Jag har funderat på vad jag kan göra mer och bestämt mig för två saker:

 

Klimatkompensera mina resor; i dag pratar vi mycket kring hur vi ska kunna kompensera våra flyg- och bilresor på olika sätt. Det finns en kalkyl som beräknar koldioxidutsläppen och ger en summa hur du kan kompensera detta på olika projekt i världen. Jag använder denna summa till att köpa mer träd för Better Globe.

 

Du finner kalkylen och uträkningen på denna hemsida: zeromission.myclimate.org


Det andra jag gör är att jag köper träd och donationspaket genom Better Globe.


Miljön är viktig för mig och jag vill ge mitt bidrag för en hållbar värld, både idag och imorgon.

Träd är en viktig del av naturen, som skyddar mot ökenspridning och hjälper den biologiska mångfalden att frodas. Träd hjälper till att minska växthuseffekten. Träd som huggs ner och används är också en resurs för oss människor.  För varje träd som planteras i Afrika huggs 28 ner. Det gör att 90% av den ursprungliga skogen är borta. 


Better Globe är ett skogsföretag som planterar träd i Kenya och Uganda. Genom deras trädplantage i semiöknen minskar de ökenspridningen, hjälper de lokala jordbruken genom att erbjuda arbetstillfällen och möjlighet att plantera andra grödor under träden.


När det gäller mitt författarskap väljer jag att plantera träd i Kenya som klimatkompensation. Ett träd räcker till att producera drygt hundra böcker. Jag investerar femtio träd för varje tusen böcker som trycks. Nio kronor av kostnaden på varje pappersbok går till att plantera nya träd i Afrika genom Better Globe.


Vill du vara med och bidra till trädplantering?


Se filmen om hur BetterGlobe arbetar.

Suicidezero


I min andra bok Dödsklippan i Sharm el-Sheikh skrev jag om en person, inspirerad från verkligheten som hette Tuva. Hon visste inte vad hon ville med sitt liv och vi började tala om chansen att åka ut i världen och bli reseledare. Verklighetens Tuva lever dessvärre inte längre. Hon orkade inte leva och tog sitt liv. Jag blir så oerhört ledsen och berörd över hur en ung person kan må så dåligt. Att Tuva inte kunde se någon annan utväg. Därför har jag använt mitt magiska trollspö i bokens värld ooch låter Tuva leva vidare. För att hedra Tuvas minne kommer jag att samla in en krona för varje bok som säljs och ge till hennes minne genom suicidezero.se